+6019 218 8019 +603 4296 2019 info@syazatravel.com.my

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
+6019 218 8019 +603 4296 2019 info@syazatravel.com.my

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Catatan Umrah

Catatan Pelancongan

Catatan Badal Haji

Catatan DIY

Info Korporat

Lain-lain Catatan

Selamat datang ke blog kami

Selamat datang ke laman blog Syaza Travel & Tours Sdn Bhd . Laman yang dibangunkan untuk perkongsian berita, cerita, pengalaman, tips, pengetahuan tentang pakej atau destinasi yang ditawarkan. Semoganya ianya dapat membantu para jemaah atau peserta membuat pilihan pakej yang tepat semoga perjalanan anda akan lebih selesa dan selamat.

Catatan Pilihan

06
Mar

LANGKAH PERLU UNTUK MEMBUAT PAKEJ UMRAH DIY

3 Langkah Mudah untuk membuat Visa Umrah untuk pakej Umrah DIY anda. Sila Baca Keperluan visa Umrah untuk menentukan kelayakan anda untuk memohon....
Read More
29
Nov

APA ITU UMRAH DIY?

DIY itu dalam bahasa English bermaksud : Do It Yourself Kenapa dipanggil Umrah DIY? Kebiasaan orang akan pergi ke Mekah...
Read More
21
Nov

Cara Memohon Visa Pelancong eVisa

Kini anda boleh memohon Visa Pelancong ke Arab Saudi  sendiri untuk menunaikan Umrah dan melancong di tempat-tempat bersejarah seluruh Saudi....
Read More
05
Nov

Bayaran Visa Umrah untuk Musim 2019-2020

Berita baik Kerajaan Arab Saudi telah memansuhkan peraturan bayaran Visa SAR 2000 kepada jemaah yang mengulangi umrah mereka. Dalam waktu...
Read More
05
Nov

Perbezaan Visa Pelancong dan Visa Umrah

Bermula 27 Sep 2019 rakyat Malaysia sudah boleh datang terus ke Saudi menggunakan Tourist Visa. tanpa perlu mendapatkan kelulusan visa...
Read More
05
Nov

Siapakah yang sesuai melakukan Umrah DIY ?

Sekarang, mari kita bincangkan siapa yang sesuai melakukan Umrah DIY kerana salah tanggapannya ialah hanya golongan muda yang sesuai melakukan...
Read More
03
Nov

Cara Melakukan Umrah DIY

Berikut adalah panduan mudah tentang cara melakukan DIY Umrah sendiri. Do-it-Yourself Umrah menjadi sangat popular dan terdapat banyak cara anda...
Read More
03
Nov

Perkara yang perlu dilakukan sebelum Berangkat menunaikan Umrah

Perjalanan ke Arab Saudi untuk melaksanakan manasik Umrah adalah perjalanan rohani yang memerlukan persiapan mental dan fizikal sebagai seorang Islam....
Read More
03
Nov

Keperluan Visa Umrah

Umat ​​Islam yang ingin melaksanakan Umrah mesti melalui pengendali umrah berlesen untuk menyediakan perkhidmatan Umrah; mereka akan memohon bagi pihak...
Read More
31
Oct

VISA UMRAH & SYARAT-SYARAT

SYARAT-SYARAT VISA UMRAH JEMAAH MAHRAM DOKUMEN DIPERLUKAN NOTA 1 Isteri Suami Salinan Sijil Nikah Pastikan salinan Sijil Nikah telah disahkan...
Read More
31
Oct

Umrah D.I.Y Menjadi Pilihan?

Apa itu Umrah DIY? Mengapa semakin ramai yang memilih melakukannya? Banyak sebab mengapa ramai yang memilih melakukan ibadah umrah tanpa...
Read More
31
Oct

DOKUMEN VISA UMRAH

Berikut ialah senarai dokumen yang diperlukan yang perlu anda sediakan. Sila berikan salinan asal satu salinan setiap dokumen berikut. Anda...
Read More
03
Jul

Pakej Upah Haji atau Badal Haji

Dari Jabir bahawa Rasulullah SAW bersabda, Sesiapa yang mengerjakan Haji bagi pihak ayahnya atau ibunya maka dia telah menyempurnakan Hajinya...
Read More
14
Oct

Pakej Umrah Musim Sejuk 2019

Kedatangan musim sejuk di Tanah Suci Mekah dan Madinah amat dinantikan oleh umat Islam di seluruh dunia. Tambahan pula umrah bersamaan dengan jadual cuti sekolah dan cuti hujung tahun di antara bulan November hingga Februari dan adakalanya hingga ke bulan Mac. Keistimewaan musim sejuk dapat membantu jemaah umrah melaksanakannya dengan lebih selesa tanpa perlu bimbang […]
Read More
19
Jul

UMRAH AWAL MUSIM OKT-NOV 2019

Keistimewaan Pakej - Dapat Merasai Suasana Umrah Musim Baru Yang Tidak Sesak, Penerbangan Terus Ke Madinah Dengan Pesawa...
Read More
05
Jul

Muscat bandar raya selamat

Muscat adalah ibu kota Oman. Muscat mempunyai sejarah yang panjang sebagai pelabuhan penting di antara timur dan barat, kerana lokasinya...
Read More
30
May

SYURGA SHOPPING DI BANDUNG

PASAR BARU TRADE CENTRE Pasar Baru merupakan pasar tertua di Kota bandung yang masih ada sehingga kini. Pasar tersebut merupakan...
Read More
15
Apr

Ziarah Kota Taif

KOTA TAIF – ‘Bandar Bunga Ros’ Pernahkah anda melihat bagaimana 10,000 kelopak bunga ros diproses untuk menghasilkan produk wangian yang...
Read More
06
Jan

Kota Taif Yang Indah

Jika anda lakukan ibadah Umrah, jangan lepaskan peluang melawat kota Taif terutamanya musim sejuk ini! Pelbagai tarikan di kota ini...
Read More
03
Jan

Agensi Pengeluar Visa Umrah Berdaftar

“Servis bagus tak?”, “Hotel dekat ke?”, “Ada lesen Umrah tak?” Dengan menggunakan perkhidmatan Syaza, anda tak perlu risau tentang soalan...
Read More
1 2

Kategori

Catatan Terbaru

LANGKAH PERLU UNTUK MEMBUAT PAKEJ UMRAH DIY
March 6, 2020
AQIQAH, DAM & QURBAN
March 6, 2020
APA ITU UMRAH DIY?
November 29, 2019
Cara Memohon Visa Pelancong eVisa
November 21, 2019

Audio Pilihan

Video Pilihan

Papan Media

Testimoni

  • Pihak kami amat berpuas hati dengan setiap urusan dan perjalanan umrah kami bermula dari pendaftaran umrah sehinggalah kami selesai mengerjakannya dan selamat kembali ke tanahair.Ini adalah pengalaman pertama kami ke Tanah Suci dan Alhamdulillah dengan khidmat cemerlang yang disediakan oleh pihak Syaza. Overall memang kami sangat2 berpuas hati dan pastinya jika diberi kesempatan dan peluang untuk ke sana lagi kami takkan ragu2 untuk menggunakan khidmat Syaza Travel.

    Wan Mohd Naziran Wan Taib
    Umrah 29 Mei 2015
  • Salam Liena / Aini / Tuan Hj Amran & Hajjah,Saya & suami nak ucapkan byk terimakasih kpd Hajjah & Uztaz. Bersyukur sgt dpt menjlnkan ibadat umrah dgn mudah kerana pertolongan Allah serta dibantu oleh petugas-petugas Syaza. Kita doakan Syaza terus berkembang maju. Dan kalau ada rezeki boleh pergi umrah dgn Syaza lagi di masa hadapan.

    Rohani Ibrahim
    Umrah 12 Dis 2016
  • Salam Liena / Aini / Tuan Hj Amran & Hajjah,Salam Firah dan Zurin, Saya dan keluarga ingin mengucapkan terima kasih atas segala bantuan yang dihulurkan oleh pihak Syaza, terutamanya Firah sendiri, Tuan Haji dan Hajah, Zurin dan semua staf dan mutawif di Mekah dan Madinah. Secara keseluruhan, semuanya sangat memuaskan, Alhamdulillah. Saya doakan Syaza terus maju, insyaAllah

    Hj Yusuf
    Umrah 27 Aor 2017
  • Assalamualaikum wbt. Liena / Aini / Tuan Hj Amran & Hajjah,

    Terima kasih. I and the family enjoyed the recent umrah trip with the group.Chief Shahrein has been very helpful; tolong sampaikan salam terima kasih saya dan keluarga juga kepada beliau. InsyaAllah kita jumpa lagi di masa hadapan.

    Syed Rozhan Syed Hassan
    Umrah 01 Feb 2015
  • Alhamdullillah, kami selamat pergi dan pulang ke tanah air dan kami benar-benar selesa dan gembira mengerjakan Umrah dan Ziarah bersama Syaza Travel. Terima kasih diatas segala budi baik pihak Syaza. Semoga Allah memberkati dan memajukan lagi Syaza Travel.

    Sukri Muhamad
    Umrah 27 Apr 2017
  • Alhamdullilah, Syaza Travel did a very good job during my umrah journey recently. Almost every matters was well taken care by Syaza personnel, from departure until landed. I would like to thanks a lots to both of Syaza founder ( Hj Amran n Hjh Zarina ) which they were together with us during perform the umrah. I wish a best of luck to Syaza Travel with your serious efforts and sincere dedication, you were sure to succeed. Congratulations, well done. May you always keep up the good work and may Allah bless you always

    Yuzaidey Bin Abdullah
    Umrah 13 Jul 2014
  • Assalamualaikum pn hjh.apa kbr?lupa nk ucap jutaan trima kaseh sbb byk tlg kmi dlm trip syaza 14-25hb baru2 ni.mmg the bestla..sempat msj fiza je aritu.bsyukur sgt dtemukn dgn travel agensi syaza yg sgt baik,service tbaik.semoga Allah melimpahkn kemualiaan dan rahmat pda sluruh ahli n kluarga syaza travel.amenn??

    Asniati Binti Hamide
    Umrah 14 Dis 2017
  • Alhamdulillah dan syukur kepada Syaza Travel, mutawif Ustaz Sani, Ustaz Amran, Ustaz Amir, Ustaz Ramzi…
    Terima kasih kpd syaza and the team yg sangat komited dan ikhlas menjaga kebajikan jemaah. Semoga Allah rahmati kalian dan jemaah 14/2017 di dunia dan akhirat.
    Semoga kita dijemput lagi menjadi tetamu Allah.
    Maaf kekurangan kami ketika bersama….tqvm

    Mohd Said Bin Embong
    Umrah 14 Dis 2017
  • Syukur selamat sampai ke Malaysia selepas melalui misi ibadah dan penyucian jiwa di Madinah dan Mekah. Jutaan terima kasih kepada Ust Azhar dan Syaza Travel Sdn Bhd, serta rakan2 umrah. Semoga Allah menerima segala ibadah dan doa kita, mohon maaf jika ada salah silap. Jika ada apa2 majlis kesyukuran selepas ini, sudilah menjemput untuk terus bersilaturrahim. T.kasih semua, wassalamualaikum wrt. wbt.

    Wan Nudri
    Umrah 7 Dis 2017
  • Terima kasih kpd ustaz azhar, ustaz zaki n pengurusan syaza kerana memberi perkhidmatan terbaik utk kami semua. semoga Allah membalas dgn ganjaran pahala dan doa kami dan ibadat disana di makbul oleh Allah Inshaalah

    Yusri
    Umrah 7 Dis 2017
  • Alhamdulillah… Allah permudahkn urusan kita… semua ni adalah ats kerjasama pihak syarikat syaza yg sgt byk mmbantu saya… dan merupakan satu2nye syarikat yg prnah saya sertai mudah berurusan dan menjaga kpntingan jemaah…. pihak pngurusan syaza hj imran dan hjh zarina memg terbaik…. dibantu juga hj hamde dan hj ramzee serta jemaah semua yg sgt memahami… ini membuatkan kita boleh kekal mnjadi satu kluarga….
    1425 ???

    Ustaz Sani
    Umrah 14 Dis 2017
  • Saya juga ingin mengambil kesempatan mengucapkan ribuan terima kasih kpd pengurusan Syaza Travel yang memberikan pengurusan terbaik..mutawwif ust sani yg banyak membantu dan membimbing jemaah..para jemaah yang sporting dan memberi kerjasama yg baik..mudah mudahan umrah kita diterima oleh allah..dan dijemput lagi menjadi tetamunya..saya mohon ampun maaf jika ada salah dan silap sepanjang perjalanan umrah kita 14-25 dis..
    Moga ikatan ukhwah terus berkekalan..amin

    Ustaz Amir
    Umrah 14 Dis 2017
  • Assalamualaikum tn Hj, terimakasih dan tahniah pada pengurusan jemaah umrah syarikat tuan haji. Alhamdulillah semuanya lancar dan perkhidmatan yg baik termasuk perkhidmatan mutawwif. Small hiccups tu biasa la, mana2 pun ada. Teruskan tn haji, moga diberkati AlLah SWT

    Mohd Effendy Bin Mat Aris
    Umrah 31 Jan 2018

Newsletter

Majalah, Blog, Tips, Maklumat dan Berita terbaru untuk Umrah dan Pelancongan. Usah terlambat untuk melangganinya.

Video Terbaru

/Lihat Lagi

Kami Diiktiraf Oleh

Hi there! Click one of our representatives below and we will get back to you as soon as possible.