+6019 218 8019 +603 4296 2019 info@syazatravel.com.my

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
+6019 218 8019 +603 4296 2019 info@syazatravel.com.my

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

SYURGA SHOPPING DI BANDUNG

PASAR BARU TRADE CENTRE

Pasar Baru merupakan pasar tertua di Kota bandung yang masih ada sehingga kini. Pasar tersebut merupakan pengganti pasar lama di daerah Ciguriang atau Jalan Kepatihan yang terbakar akibat kerusuhan Munada pada tahun 1842. Manakala, pada tahun 2001 telah di lakukan ubahsuai yang berkonsepkan bangunan pusat membeli belah yang lebih moden sesuai dengan nama yang masih kekal sehingga kini iaitu Pasar Baru Trade Center.
Merupakan destinasi ‘wajib shopping’ jika anda ke Bandung. Tempat ini sangat popular kepada pelancong Malaysia. Antara jenis pakaian yang banyak terdapat di Pasar baru ialah kain sulam, baju sulam, kain ela, kain batik, jubah, telekong, kain sembahyang orang perempuan dan bermacam-macam lagi.
Harganya lebih murah jika dibandingkan dengan harga di Malaysia. Walaubagaimanapun, anda perlu pandai tawar-menawar.  Jika anda seorang peniaga pakaian anda boleh bertanya/berbincang dengan beberapa peniaga di sana – tengok siapa boleh bagi yang terbaik jika ingin membeli dengan jumlah yang agak banyak.
Jika anda mahu membeli-belah di semua bahagian Pasar Baru ni, mahunya satu hari tidak cukup kerana ianya memang besar. Setelah puas dan bila perut dah rasa lapar, boleh sahaja makan tengahari di situ. Makanannya juga boleh tahan.
PASAR CIBADUYUT
Pasara Cibaduyut terkenal dengan barangan kasut , beg yang terdiri daripada kulit asli. Pasar Cibaduyut merupakan pusat membeli belah kasut yang terpanjang di dunia.
Pelbagai jenis kasut dan bag kulit yang di jual di sini. Paling menarik di Pasar Cibaduyut ini adalah pengunjung boleh menempah model atau reka bentuk khas mengikut kriteria dan citarasa anda sendiri.
Kualiti dan jenama barangan kulit asli di Pasar Cibaduyut tidak di nafikan lagi kerana peniaga-peniaga dari luar Negara juga memborong baragan di sini untuk di jual semula. Harga barangan di sini lebih murah berbanding  harga barangan di Malaysia menyebabkan ramai pengunjung peniaga datang membeli belah kasut dan bag kulit asli di sini. Oleh kerana, harga yang bersesuaian dengan kualiti kulit asli itu sendiri yang menarik perhatian pengunjung negara luar untuk datang ke Pasar Cibaduyut.
TOKO TIGA
Toko Tiga tentu sudah tidak asing di kalangan masyarakat Bandung sebagai pusat penjualan jins original atau asli. Setiap orang tentu berharap memiliki barang original, termasuk jins. Sayangnya, mayoritas produk original memiliki harga selangit, apalagi brand luar negeri. Akhirnya, memiliki jins original hanyalah angan-angan semu yang entah bisa terwujud atau tidak.Toko Tiga merupakan Pusat Penjualan Jeans yang original. Terdapat pelbagai jenama jeans di Toko Tiga. Jenama paling popular adalah jenama Levi’s .Selain daripada seluar jeans , pakaian sperti baju jeans juga terdapat dijual disini. Berkenaan harga pula boleh tawar manawar sama seperti di Pasar Baru Trade Centre.Keistimewaan shopping di Toko Tiga ialah pemotongan seluar jeans yang percuma  setiap pembelian di mana-mana kedai. Selain itu, anda juga akan dapat free gift seperti keychain daripada setiap kedai jeans yang anda shopping.
Anda ingin menikmati SYURGA SHOPPING di Bandung ? Syaza Travel sedia menguruskan jadual aktiviti harian anda di sana ! Boleh hubungi Tour Executive kami di 03-42962019

Leave a Reply

Kategori

Catatan Terbaru

LANGKAH PERLU UNTUK MEMBUAT PAKEJ UMRAH DIY
March 6, 2020
AQIQAH, DAM & QURBAN
March 6, 2020
APA ITU UMRAH DIY?
November 29, 2019
Cara Memohon Visa Pelancong eVisa
November 21, 2019

Hi there! Click one of our representatives below and we will get back to you as soon as possible.